Журналісти 11-го каналу разом з лікарями-волонтерами вирушили в Будинок Милосердя для літніх людей, що знаходиться в прифронтовій смузі Донеччини.

Шлях до прифронтової смуги, де знаходиться Будинок Милосердя, пролягає крізь понівечену Мар’янку. Ось на тих териконах – вже ворожі сили. А у декількох кілометрах – невеличке селище Катеринівка. Саме тут і знайшли прихисток літні люди, що лишилися без домівок. Через війну. Будинок Милосердя при Свято-Покровському храмі відкрився вже давно, але з початку бойових дій переживає, м’яко кажучи, не кращі часи.

Виживають як можуть – на території храму невеличке фермерське господарство. Допомагати священикові приходять мешканці Катеринівки. Але велику проблему становить придбання ліків та гігієнічних засобів. Цього літні люди потребують щодня. Та світ не без добрих людей. Так, волонтери медичної служби регулярно допомагають Будинку Милосердя. Добре знають всіх підопічних прихистку. Привозять найнеобхідніше. На цей раз стареньких ще й потішили фотокартками. Світлини робили минулого разу та роздрукували на пам’ять. У складі медичної служби сімейні лікарі, кардіолог та психолог. Цілий день вони оглядали підопічних Будинку Милосердя. З початку війни їхнє здоров’я насправді похитнулося. Пані Ніна майже все життя мешкала в Мар’їнці. Вже минуло три роки, як її домівку розбомбили. Тоді й довелося шукати прихисток. Знайшла його саме тут. Віра Петровна також мешкає в Будинку Милосердя. Приїхала сюди з селища Ганнівка Донецької області. Війна забрала в жінки найдорожче – дітей. Їх було троє. Медична служба “Медекс” обіцяє і далі допомагати літнім людям, що опинилися в скрутному положенні. Цього разу, як і завжди, дізналися в кожного з подопічних, чого ті потребують. Склали списки на наступний раз. І він не за горами.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com