Експеримент на водійську дисципліну від 11 каналу

Наші кореспонденти вирушили на одні з найбільш небезпечних перехресть міста. Та порахували: скільки автівок проскочать їх на заборонений сигнал світлофора.

Нагадаємо, 10 місяців тому в Харкові через горе-водіїв сталася одна з найжахлИвіших автотрощ із жертвами серед пішоходів. Тоді двадцятирічна Олена Зайцева буквально зім’яла своїм Лексусом одинадцять людей, шестеро з них загинули.Харків, 18 жовтня 2017го. Перехожі фільмують жахливі кадри смертельної ДТП в самому центрі міста. На відео з камер спостереження видно, як Лексус на великій швидкості пролітає перехрестя на червоне світло. У цей момент його таранить Фольксваген Туарег, що почав рух на жовтий. Від удару Лексус відкидає просто на тротуар з пішоходами. 5 людей гине на місці, ще одна дівчина помирає в лікарні. Загалом – 11 постраждалих.

А це – світлофор на житломасиві Перемога-4. Наталія розповідає: тиждень тому її тут ледве не збила машина охоронної служби. Жінка з коляскою саме переходила дорогу, до тротуару залишалося декілька кроків. Аж раптом автівка з охоронцями, не дочекавшись зеленого, мчить просто на неї. Наталія каже – дивом не зачепивши її з коляскою, охоронці вирулюють в крайню ліву смугу, перетинають подвійну суцільну і паркуються на іншому боці вулиці. Ми вирішили перевірити, як часто водії ігнорують жовтий сигнал світлофору. Вирушаємо на перехрестя з інтенсивним трафіком. Це – перехрестя біля торгового центру Наша Правда на Слобожанському проспекті. Тільки на цих кадрах на жовте та навіть червоне світло його проскочило аж 6 авітвок. Таке тут, кажуть містяни, – звична справа. 8 завантажених смуг, велика кількість пішоходів. Це перехрестя поліцейські називають одним з найбільш небезпечних в усьому районі. Під час зйомки сюжету копи зупинили чергового порушника. Причина ДТП всех – єто разворот. Не убедившись в безопасности начинают разворот и столкновения получается со встречнім потоком. Кількість водіїв, які починають рух або пролітають на жовте світло – вражає. Лише за 10 хвилин ми нарахували тут понад двадцять порушників! Ігнорує ПДД навіть громадський транспорт. Ось водій тролейбуса й не думає спинятися на жовтий сигнал світлофора. За декілька хвилин на цьому ж місці, не дочекавшись зеленого, маршрутка стартує на червоне. А це вже – Набережна перемоги. Зупинка водно-лижний стадіон. За півгодини – 17 порушників, і це навіть – не в годину-пік. Деякі водіїї, коли бачать заборонений сигнал світлофора замість того, щоб загальмувати, навпаки – набирають швидкість. Це відео показуємо копам. Патрульний Ігор Яворський каже: тут явне порушення ПДД. В поліції наголошують: починати рух, або проїждати перехрестя на жовтий – заборонено. Виключенням – якщо водій не може зупинитися вчасно, не вдаючись до екстреного гальмування. За таке порушення передбачений штраф – 425 гривень. Проте така сума водіїї ані трохи не лякає. Не пам”ятають вони і про резонансі ДТП. В поліції кажуть – порушень безліч. Як і дорожньо-транспортних пригод. В Дніпропетровській області лише за 7 місяців їх сталося понад п’ять тисяч. У них загинуло 100 осіб, 1300 травмовані. Це більше ніж за весь минулий рік.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com