Мер Нью-Йорка Рудольфо Джуліані заявив, що він не збирається втретє претендувати на крісло мера. Однак це не означає, що він іде у відставку достроково. Більш того, Джуліані звернувся до всіх кандидатів у мери з офіційним проханням залишитися на посаді мера ще протягом трьох місяців після витікання терміну його повноважень 31 грудня 2001 року. Як заявив представник Консервативної партії Майкл Лонг, Джуліані зробив це з єдиною метою – допомогти новій адміністрації ввійти в курс справи, з огляду на складність обстановки в місті після терористичних актів 11 вересня.
До 11 вересня американці зраділи б цьому, адже Джуліані називали “нестерпним типом”, “нестерпним Руді”. Тепер відношення нью-йоркців до свого мера змінилося. Сьогоднішній рейтинг його надзвичайно високий, що також зв’язано з тією колосальною роботою, що він проробляє з моменту нападу на Нью-Йорк. За останні тижні усі звикли, що мер майже цілодобово сидить у своєму “штабі” на Істсайді. Туди йдуть люди зі своїм лихом. Туди ж дзвонять ті, хто хоче допомогти. Джуліані відповідає: “Витрачайте гроші на Манхеттені, ходіть в театри, обідайте в ресторанах. Живіть! Це і буде допомога…”
Джуліані є членом Республіканської партії і займав посаду глави міста в 1993 і 1997 роках відповідно. Відповідно до закону, схваленому міськими виборцями, ніхто з кандидатів не може займати крісло мера більш двох разів підряд. Для зміни цього положення буде потрібно спеціальний референдум усіх вибірників Олбані. Однак місцеві законодавчі збори цілком контролюються Демократичною партією. У зв’язку з цим очікувати яких-небудь змін у законодавстві не приходиться.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com