05.10 Ізраїль. Рейд у Хеврон.

Сьогодні ізраїльські танки провели рейд у палестинську частину міста Хеврон. Близько 50 ізраїльських танків ввійшли в пригород Хеврона Абу-Снейне, з якого два дні назад палестинці обстріляли ізраїльських поселенців. Почалася перестрілка, у ході якої не менш п’яти палестинців були убиті і близько 45 одержали різні поранення. Ізраїльські солдати зайняли бойові позиції на дахах 15 палестинських будинків.
Ізраїльські війська і танки зайняли висоту, що панує над містом Хеврон, на Західному березі ріки Йордан. Як повідомляють представники Ізраїлю, саме з цієї висоти палестинські бойовики протягом двох днів підряд обстрілювали ізраїльтян, що відвідували місто. У результаті діяльності цієї імпровізованої вогневої позиції поранення одержали дві жінки-прочанки, що прийшли поклонитися розташованої в Хевроні Могилі патріархів. Удень раніше палестинський бойовик, переодягнений в ізраїльську військову форму, застрелив трьох ізраїльтян на автостанції в місті Афула. Ще 14 чоловік одержали поранення, двоє – серйозні. Ізраїльська поліція відкрила вогонь на поразку і “знищила бойовика”. Крім того, у ніч з четверга на п’ятницю підрозділ Армії оборони Ізраїлю врятував двох жителів з єврейського поселення Тапуах після того, як вони виявилися в облозі в одному з палестинських будинків. Пізно ввечері в четвер ці двоє випадково потрапили в село, розташоване в зоні “А”, яка знаходиться під повним контролем Палестинської автономії, до півночі від Рамали. Оточеним розлютованими арабами поселенцям довелося взяти в заручники двох палестинців, забарикадувавши в одному з будинків, після чого їм удалося по сотовому телефону зв’язатися з найближчою військовою частиною, що відправила на допомогу один танк і взвод солдатів. Цей інцидент обійшовся без кровопролиття.
У заяві командування ізраїльської армії, із приводу рейду в Хеврон, говориться: “Війська спрямовані на палестинські території лише на обмежений період часу, доти, поки розжарення пристрастей не спаде”. Прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон заявив, що США не повинно намагатися умиротворяти арабські держави, закриваючи при цьому очі на страждання ізраїльтян. Він пообіцяв, що його уряд прийме всі міри, необхідні для захисту громадян країни.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com