16.10 Афганістан. Кандагар.

У понеділок вночі офіційний представник Пентагона підтвердив кореспонденту телекомпанії FOX News, що в районі Кандагара для виконання спеціального завдання висадився американський десант. Для перекидання і висадження групи використовувався турбогвинтовий літак АС-130, для прикриття – штурмовий вертоліт. В задачі цієї групи входить знищення так називаної Бригади 55 – талібської елітної військової частини. Ця перша офіційно підтверджена воєнна операція сил спеціального призначення на території Афганістану. На думку фахівців, вона означає початок нового етапу в антитерористичній операції: перехід від масованих авіаударів по військових об’єктах до операцій по усуненню лідерів талібів.

У понеділок вночі офіційний представник Пентагона підтвердив кореспонденту телекомпанії FOX News, що в районі Кандагара для виконання спеціального завдання висадився американський десант. Для перекидання і висадження групи використовувався турбогвинтовий літак АС-130, для прикриття – штурмовий вертоліт. В задачі цієї групи входить знищення так називаної Бригади 55 – талібської елітної військової частини. Ця перша офіційно підтверджена воєнна операція сил спеціального призначення на території Афганістану. На думку фахівців, вона означає початок нового етапу в антитерористичній операції: перехід від масованих авіаударів по військових об’єктах до операцій по усуненню лідерів талібів. Представники Пентагона заявили, що будь-яка інформація з оперативних дій в Афганістану буде обнародувана тільки через 24 години після початку тієї чи іншої операції.
Таким чином, стало відомо, що операція, у якій бере участь оперативна вертолітна авіагрупа 160, була почата, і її метою є 55-я бригада талібів, до складу якої входять представники арабських країн. Одночасно військові експерти відзначають, що літаки типу АС-130 звичайно використовувалися американською армією для “близького прикриття” наземних спецоперацій. Зокрема, подібні “зведені операції” проводилися під час війни у В’єтнамі, а востаннє AC-130 був використаний для прикриття групи коммандос, перед якою стояла мета “забрати” лідера одного із сомалійських повстанських угруповань у 1993 році.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com