Паркування по-новому! У Дніпрі з’явились “мисливці” на порушників

Завдання новоутворених інспекторів – виховні бесіди з водіями та інформування, що наступного разу буде штраф! Наш Свідок зрад та перемог вирішив перевірити – якими пунктами правил дорожнього руху нехтують найчастіше і рушив у спільний рейд з інспекторами. Як виявилось, центр міста просто кишить автохамами! Але у них є свої – залізні аргументи. Ось вже тиждень як інспектори з контролю за правилами паркування прочісують центральну частину міста у пошуках порушників. Головна їхня зброя – ось такі листівки. На кожній – список можливих порушень та покарань за них :

1)ПАРКУВАННЯ ПІД ЗНАКОМ “ЗУПИНКА ЗАБОРОНЕНА” АБО ” СТОЯНКА ЗАБОРОНЕНА”- ШТРАФ 255 ГРИВЕНЬ.

2)ПАРКУВАННЯ АВТОМОБІЛЯ ТАКИМ ЧИНОМ, ЩО ВІН СУТТЄВО ПЕРЕШКОДЖАЄ ДОРОЖНЬОМУ РУХУ ТА СТВОРЮЄ НЕБЕЗПЕКУ – ШТРАФ 510 ГРИВЕНЬ ТА МОЖЛИВА ЕВАКУАЦІЯ ТРАНСПОРТУ.

3)ПАРКУВАННЯ НА МІСЦЯХ, ЯКІ ВІДВЕДЕНІ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ОСІБ, ЯКІ ДО ЦІЄЇ ГРУПИ НЕ НАЛЕЖАТЬ, – ШТРАФ У ТРИДЦЯТИКРАТНОМУ РОЗМІРІ ВІД ВАРТОСТІ ГОДИНИ ПАРКУВАННЯ.

Ми вирушили у рейд містом разом з інспекторами, аби підрахувати – які правила водії ігнорують найчастіше. І довго шукати нам не довелося. Це – вулиця Січових стрільців, у самому центрі Дніпра. Перший автохам порушує пункт номер один. Буквально через дорогу бачимо наступного порушника. У цьому випадку – водій білої Хонди, мабуть, забув, що означає знак з людиною у візку. Така необачність може обійтись водію більш як у півтисячі гривень. Однак чоловік вперто сперечається з інспекторами. Далі перехрестя вулиць Троїцької та Короленка – порушники тут на кожному кроці! За сто метрів помічаємо ще одного водія, який зупинився у забороненому місці на вулиці Короленка. Автомобіліст запевняє – зазвичай залишає машину на спеціалізованих паркуваннях. Однак на його думку – у місті їх замало. Наступна локація – самісінький центр міста. Поблизу зупинки першого трамваю. Інспектори запевняють – до складання штрафів готові. Вже і камери потрібні закупили. У майбутньому знімки своїх незаконно припаркованих авто водії зможуть побачити на сайті міськради. За годину рейду ми з інспекторами нарахували близько сотні автохамів. Як виявилося – найбільше водії нехтують заборонними знаками. Таких порушень – приблизно вісімдесят відсотків від загальної кількості. Друге місце – за паркуванням на місцях для людей з інвалідністю. І третє – приклад якого ми так і не знайшли – створення суттєвої перешкоди дорожньому руху. Самі ж “мисливці на порушників” пояснюють – такі випадки, на щастя, поодинокі. У керівництві інспекції з контролю за правилами паркування повідомляють – “акція” безкоштовного інформування триватиме до Нового року. А от з початком дві тисячі дев’ятнадцятого на водіїв чекають вже фінансові покарання. Отже, час щоб адаптуватись до нових правил ще є – але його не так вже й багато. Тож аби не монетизувати свою необачність та безвідповідальність – водіям доведеться знову переглянути правила ПДР та згадати як виглядають законні паркувальні майданчики.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com