Дніпровська пенсіонерка робить спортивну кар`єру й стала призеркою на Чемпіонаті серед ветеранів.

У 50 років життя тільки починається, впевнена героїня нашого наступного сюжету. Після того як вона перетнула піввіковий поріг її спортивна кар`єра пішла вгору. Цієї весни дніпровська легкоатлетка стала призеркою на Чемпіонаті Європи серед ветеранів

В легку атлетику Світлана Сорочук прийшла в 13 років, з того часу отримала звання майстра спорту та стала багаторазовою чемпіонкою України. Проте вважає, що штовхати ядро та метати диск можна почати в будь-якому віці. Учасники ветеранських змагань – то переважно звичайні люди, що стали займатися спортом тільки після виходу на пенсію.

Те що спорт – це здоров’я вона переконалася на особистому досвіді. Згадує: після того як кинула тренування набрала 20 зайвих кілограмів та купу хвороб. Попри попередження лікарів, вирішила вернутися до фізичних навантажень одразу після операції. Зараз Світлана самостійно складає графік підготовки до чемпіонату світу, нарікає лише на відсутність легкоатлетичного манежу у Дніпрі, який дозволив би тренуватися у будь-яку погоду. У Світлани другий результат у світі в категорії 50+ зі штовхання ядра. Але вона націлена на побиття рекорду. Саме зараз шукає фінанси для подорожі до Мадрида. Колеги по спортивній школі не мають сумнівів, щодо перемоги Світлани на чемпіонаті світу. Кажуть: її наполегливості можна лише позаздрити. І вихованці, і тренери вчаться у неї як досягати мети. Другу молодість Світлана обіцяє всім, хто спробує за 50 встановлювати нові рекорди.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com