Держсекретар США Колін Пауелл несподівано прибув до столиці Афганістану і провів переговори з членами перехідного уряду країни. Для того, щоб уникнути можливих нападів з боку талібів та бойовиків “Аль-Каїди”, плани Пуелла до останнього моменту не розголошувалися. Під час зустрічі з головою афганської адміністрації Хамідом Карзаєм голова зовнішньополітичного відомства США пообіцяв вагому фінансову допомогу з боку Вашингтона.

Держсекретар США Колін Пауелл несподівано прибув до столиці Афганістану і провів переговори з членами перехідного уряду країни. Для того, щоб уникнути можливих нападів з боку талібів та бойовиків “Аль-Каїди”, плани Пуелла до останнього моменту не розголошувалися. Під час зустрічі з головою афганської адміністрації Хамідом Карзаєм голова зовнішньополітичного відомства США пообіцяв вагому фінансову допомогу з боку Вашингтона. За його словами, конкретну суму буде названо на конференції країн-донорів, яка повинна відбутися наступного тижня в Токіо. Однак розмір першого траншу вже відомий: це двісті двадцять мільйонів євро, конфіскованих з рахунків «Талібану».
Хамід Карзай нагадав, що допомога США Афганістану вже стала традиційною – уперше це було під час війни з Радянським Союзом. Голова афганського уряду запевнив, що всі гроші, надані Заходом для розбудови країни, будуть використані за призначенням.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com