Протягом останніх двох діб у результаті міжконфесійного конфлікту на заході Індії загинули близько 200 осіб. Сьогодні в місті Ахмадабаді продовжувалися сутички між прибічниками індуїстських та мусульманських угруповань. Учора внаслідок погромів, влаштованих індусами, загинули понад 130 осіб. 27 робітників-мусульман згоріли живцем у гуртожитку на околиці міста. Поліція не змогла зупинити насильство. Зараз вулиці Ахмедабада патрулюють сотні солдатів та офіцерів індійської армії. По всій країні війська перебувають у стані підвищеної боєготовності. У деяких містах штату Гуджарат запроваджено комендантську годину.
Напад індусів на мусульманські квартали став помстою за підпал пасажирського поїзду, скоєного в середу ісламськими екстремістами. Внаслідок цього загинули 58 осіб.
Тим часом, заворушення перекинулися на ще одне велике індійське місто – Бомбей, де індуси організували загальний страйк. Існує загроза поширення насильства і на інші райони країни. Парламент Індії зібрався на своє надзвичайне засідання.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com