У Дніпропетровську прем’єра

Порозуміння драматурга і режисера відіграє велику роль у постановці спектаклю. Вже четвертою спільною працею увінчався дует Олександра Марданя, автора сучасних п”єс для сучасних театрів, та Олександра Голубенка, режисера- постановника сучасних вистав. Чергова прем’єра в Міжнародний день театру для Дніпропетровського академічного театру російської драми імені Горького – це вже правило, до якого звикли глядачі. Але вони завжди чекають сюрпризів від дуету Олександра Марданя і Олександра Голубенка, котрі, як правило, виправдовують сподівання.

Така назва, на думку постановника, більш загадкова і театральна , ніж та, що запропонував драматург. Він назвав п”єсу “Антракт”. А взагалі, коли твір виходить з-під пера письменника, він уже йому не належить.

Подвійного ефекту від цієї вистави автор і режисер добиваються тим, що ніби запрошують весь зал за куліси свого театру.

Драматург замовчує подію, яка відбулась нещодавно на конкурсі сучасної драматургії у Москві. З п”ятисот п”єс було відібрано сім найцікавіших, серед яких і ця, що зараз стала прем”єрою в нашому театрі oдесит Олександр Мардань стає популярним далеко за межами України, проте любить дніпропетровську публіку всієї душею. Він завжди говорить компліменти керівництву театру, що воно змогло виростити своїх глядачів так, як вирощують ліс. Це рідкість для сучасного театру.

Історія про театр досліджена драматургом зсередини і узагальнена ним, а потім і режисером до алегорії суспільства. Отже, театр не відзеркалення життя, а його збільшувальне скло.

Це капусник, – вирішили режисер і актори, – спектакль з великою часткою імпровізації, про суть “Неприличного названия” якого можна взнати тільки побачивши. А це була прем”єра.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com