Дніпропетровські театрали відзначили професійне свято. Представники чотирнадцяти театрів області, а також самодіяльних колективів зібралися, щоб обмінятися новинами, подивитися святкову програму та прийняти привітання і нагороди від обласної влади.

Зараз ті, хто звик виходити на сцену, зайняли місця у глядацькій залі. Але згідно до рангу. Окрему ложу відвели для народних артистів, навпроти – для заслужених, всі інші – в партері.

У цей вечір не було суперечок з приводу різних підходів до драматургії й акторської майстерності. Сьогодні з емоцій – лише радість за колег. Цього разу церемонія нагородження від облдержадміністрації зайняла сорок хвилин. Проте ніхто не нудьгував, бо сприймали урочистості як маленьку виставу.

Але на публіку чекало і справжнє сценічне дійство. Свою участь у святковій програмі молоді актори театру “Гамаюн” вважають дуже важливою, незважаючи на те, що їм дістались ролі третього плану.

Професійні і самодіяльні артисти діляться своїми думками про умови для творчості й про сучасного глядача. Кажуть: й те, й інше постійно змінюється.

Навіть сидячи у глядацькій залі, актори й режисери не можуть відпочити, оскільки дуже хвилюються за те, що відбувається на сцені. Але є місце у театрі, де артист може розслабитись.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com