Відомий дніпропетровський художник Леонід Кудрявцев святкує 90 років

Майстер створив тисячі картин, і багато з них присвячені саме Дніпропетровщині. Своє дев’яносторіччя митець відсвяткував виставкою у Художньому музеї, представивши на суд глядача і ранні роботи, і написані в останні роки.

Стиль Леоніда Кудрявцева формувався протягом десятиліть. Та незалежно від часу створення робіт, легко можна визначити – кому належить авторство. З-під пензля майстра вийшло безліч тематичних картин, портретів, пейзажів.

Багато робіт присвячені Великій Вітчизняній. Її Леонід Костянтинович зустрів у вісімнадцятирічному віці, на війні втратив молодшого брата. Каже: вирішив залишити нащадкам своє бачення тих подій та людей, що воювали. У роботах автора видно – попри все він любить життя в усіх його проявах.

Одним з улюблених жанрів Леоніда Кудрявцева є пейзаж. Він постійно знаходить натхнення у природі, передає її красу, велич та ліризм. Та останнім часом через поганий зір художник не малює. І дуже з цього приводу засмучується.

Головною нагородою Леонід Кудрявцев вважає любов глядачів, які вважають митця справжнім художником свого часу. Сам же автор творчість називає покликанням.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com