Почалась реконструкція Свято-Троїцького собору в Новомосковську

Прочани за власний кошт намагалися його відновити. Проте необхідні кошти вдалось отримати лише з бюджетів різних рівнів – це майже тридцять мільйонів гривень. На будівництві побував губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул. Також він перевірив хід робіт на іншому об’єкті – зі зведення мосту через річку Вовча в Павлограді.

Троїцький собор побудували козаки 234 років тому за унікальною технологією – без жодного цвяха. Про те, що собор треба оновити, майже півстоліття тому вперше заговорив український письменник Олесь Гончар в однойменному романі. Було кілька спроб реставрації і вже в період незалежної України.

За час, поки шукали гроші і готували відповідну проектну документацію – бані храму нахилилися на 22 градуси. На першому етапі – оновлять бані собору. Будівельники вже почали зводити конструкції для того, аби оглянути їхній стан. Перший етап займе кілька місяців – каже архітектор зі Львова Володимир Пащак. Саме його спеціалістів найняли для проведення робіт. В приміщеннях встановлять системи опалення та кондиціонування повітря. В планах також реконструювати площу навколо собору, яку останнім часом захопив стихійний ринок. Всі роботи обіцяють завершити за два з половиною роки.

І вже до кінця 2012го у Павлограді з’явиться новий міст. Він дозволить підвищити пропускну спроможність на автошляху Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Державному та обласному бюджету він обійдеться майже в 40 мільйонів гривень. У планах обласної влади в 2013 році – провести реконструкцію і сусіднього мосту через річку Вовча.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com