У Дніпропетровську хлопцю-сироті перестали виплачувати щомісячну соціальну допомогу.

Юнаку виповнилось 18. Школяр тільки наступного року закінчить 11 клас, проте вже з літа не отримує передбачені законом виплати. У виконкомі Амур-Нижньодніпровського району цей випадок називають прикрим і обіцяють ретельно вивчити.
27-го травня Василь Швидченко став повнолітнім. Тож з протягом літа його опікун – рідна тітка, не отримує соціальних виплат на хлопця відповідно до постанови Кабміну “Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім”ям з дітьми”. Хлопець розповідає – мав щомісяця майже 2 тисячі гривень. Коли грошей не стало, змушений був влаштуватися на роботу.
У 12-ть років Василя визнали круглим сиротою. Батько давно помер, а мати і досі вважають безвісті зниклою. Дитинство Василь провів у скруті – не рідко доводилось просити милостиню на вулиці. А перед влаштуванням до школи взагалі не мав жодних документів – свідоцтво про народження йому зробили лише в дев’ятирічному віці. Зараз Василь стоїть на квартирній черзі. Спадщини у вигляді нерухомості в хлопця немає. В Управлінні праці та соцзахисту населення Амур-Нижньодніпровського району ситуацію з Василем Швидченком називають “прикрим винятком”. Адже, як правило у 18-ть років людина вже навчається у технікумі чи університеті і отримує стипендію, живе в гуртожитку або ж йде працювати. Як малозабезпеченому Василю обіцяють щомісячно виплачувати 620-ть гривень допомоги. Крім того, цю проблему розглядатимуть на засідання комісії виконкому і, можливо, віднайдуть резервні кошти, аби збільшити обсяг матеріальної допомоги.
Хлопець впевнений: його випадок – не єдиний. Каже – законодавство України у питаннях допомоги дітям-сиротам недосконале, тож у майбутньому хоче виправити такий стан справ.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com