У Дніпропетровському художньому музеї сьогодні відкрилася персональна виставка майстрині петриківського розпису Марії ЯнЕнко

Експозиція називається просто – “Фантазії літа”. Але відвідувачі побачили в ній дещо незвичайне. Художники та мистецтвознавці припускають, що нова серія картин майстрині може стати й новим кроком в розвитку відомого тепер в усьму світі народного мистецтва Придніпров’я.

Марія Яненко й сама досить незвичайна жінка. Під час відкриття першої власної виставки намагалася уникнути уваги журналістів. Якщо б можливо було сховатися у квітах на картинах, вона б це зробила.

—-

Дніпропетровські спортсмени вибороли одну золоту, двадцять дві срібні та шість бронзових медалей на Дефлімпійських іграх у Болгарії. Золоту нагороду від нашої області завоювала лідер команди з легкої атлетики Юлія Шаповал. Також успішно дніпропетровські спортсмени виступили у секціях із дзюдо та баскетболу. Загалом же українці брали участь у змаганнях з шістнадцяти видів спорту. Нагадаємо: Дефлімпійські ігри проходили з двадцять п’ятого липня по четверте серпня у місті Софія. У головних змаганнях взЯли участь чотири тисячі спортсменів з вадами слуху із майже дев’яноста країн світу.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com