ХАМАС погрожує Ізраїлю війною

Один з лідерів палестинського руху ХАМАС Осама Хамдан попередив Ізраїль про те, що якщо він не врахує умови, що висуваються цією організацією, то ізраїльтян очікують затяжні бойові дії. “Ізраїль повинен прийняти вимоги палестинського народу або приготуватися до довгої війни”, – написав Хамдан.Як відзначає агентство Рейтер, раніше один з лідерів ХАМАС Ісмаїл Ханія в телезверненні висунув дві умови закінчення конфлікту між Ізраїлем і Палестиною: припинення економічної блокади сектора Газа, а також зняття обмежень, що перешкоджають переміщенню 1,8 мільйона жителів регіону.

Увечері 13 серпня Ізраїль і палестинці за посередництва Єгипту домовилися про чергове перемир’я. Цього разу на п’ять діб. Однак сторонам не вдалося досягти головної мети переговорів – довгострокового мирної угоди. Представники ХАМАС не беруть участь в переговорному процесі в Каїрі, оскільки Ізраїль вважає організацію терористичною.

Військова операція “Незламна скеля”, яку Ізраїль почав в секторі Газа 7 липня, забрала життя майже 1,9 тисячі палестинців і близько 70 ізраїльтян.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com