На Придніпровській залізниці проводять санобробку вагонів

Тотальна дезінфекція. На Придніпровській залізниці показали, як проводять санобробку вагонів електричок, що курсують Дніпропетровщиною. Вологе прибирання та розприскування дезінфекційного засобу — після кожного прибуття потягу до кінцевої зупинки. Плюс додаткова обробка після рейсу у депо. Більше знає наш Єгор Ромахло.

Три коротких гудки. До вокзалу Дніпра під’їжджає електричка з П’ятихаток. І вже за декілька секунд з вагонів виходять пасажири. Усі вони обов’язково мають дотримуватись маскового режиму під час подорожі. І це, кажуть люди, не створює особливих незручностей.

Підтримувати таку чистоту допомагають ось ці жіночки. У поті чола, в повному комплекті засобів захисту вони проводять дезінфекцію вагонів під час кожної кінцевої зупинки.

Салон електропотягу обробляють хлоровмісним розчином. Далі — очікують на повне висихання. Й електричка готова до відправлення.

“Ще одна обробка електрички відбувається після рейсу — у депо. Вагони дезінфікують та проводять вологе прибирання. За один день цю процедуру встигають пройти 3-4 електропотяги.”

Далі ж електрички просто кожного дня змінюють одна одну. І за 8 днів усі встигають пройти цю додаткову обробку. Оксані на повну дезінфекцію одного електропотягу вистачає пів години. Та зміна, каже жінка, триває цілих 11 годин.

У дорозі ж за порядком та дотриманням карантинних заходів слідкують провідниці. У тому числі , щоб у вагони не набивалося надто багато пасажирів. Адже це — табу під час карантину.

Тим більш, каже провідниця, останнім часом охочих пересуватись на електропотязі суттєво поменшало. Тому й порушень фіксують небагато. Цю інформацію підтверджують й у керівництві Придніпровської залізниці. За час карантину обсяги перевезень зменшились вдвічі.

“За 8 місяців 2020 року, які довелося працювати виключно в умовах карантинних обмежень, Придніпровська залізниця перевезла 3 мільйони 200 тис. осіб.”

Загалом на території області наразі курсує 76 приміських потягів. Це — лише 55% від до карантинних обсягів залізничного руху у регіоні.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com