Обережно, діти на дорогах

З двадцятого серпня співробітники автоінспекції вживатимуть заходи для запобігання дитячому травматизму на шляхах. Профілактичну роботу проводитимуть не тільки з дітьми, а й з батьками, вчителями та водіями. Останні є винуватцями вісімдесяти відсотків ДТП за участю дітей.

Головна мета місячника – після літніх канікул нагадати школярам, як правильно поводитись на автошляхах. В ДАІ запланували цілу низку заходів – і нових, і тих, що вже виправдали себе у попередні роки. Наприклад, зупиняти школяра, якщо він переходить дорогу на червоне світло або в заборонному місці, та вклеювати йому у щоденник спеціальну наліпку. Зараз в області перевіряють всі технічні засоби регулювання руху та шляхи поблизу навчальних закладів. Особлива увага – до шкіл, розташованих біля автомагістралей, де інтенсивний потік машин. Всього таких закладів майже тисяча.

Біля шкіл також встановлять двадцять нових обмежувачів швидкості. Особливу увагу інспектори приділятимуть безпечному перевезенню дітей до навчальних закладів. Ретельно перевірятимуть підприємства, що займаються такою діяльністю та їхні транспортні засоби.

Співробітники ДАІ також звертаються до батьків з проханням, аби ті проводили відповідні бесіди зі своїми дІтьми та власною поведінкою демонстрували ім – як правильно поводитись на дорозі.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com