Триває підготовка до навчального року

Вчителі запасаються книжками та озброюються новими методиками. Традиційно педагоги середньої школи зібралися на нараду, аби обговорити навчальні плани та придбати необхідну літературу. Найбільше уваги в інституті післядипломної освіти приділили вчителям початкових класів. Адже на них тестують усі шкільнІ нововведення.

Іноземну мову – у кожну школу. З новго навчального року усі першокласники в області вивчатиму цей предмет. До початкової школи повертається природознавство. Крім того, буде новий підхід до уроків фізичної культури – жодних нормативів, лише індивідуальна програма відповідно до показникІв здоров’я дитини. Також вчителі повинні перейти на комп’ютерну систему ведення успішності учнів. У більшості шкіл запрацюють електронні журнали та щоденники. Педагоги, кажуть в інституті післядипломної освіти, – готові до того, аби більше часу проводити за комп’ютером.

Недостатнє матеріально-технічне забезпечення – ось що може стати на заваді електронним щоденнникам та журналам. В першу чергу це стосується сільських шкіл. І навіть якщо в навчальних закладах наявні комп’ютери, підключені до мережі Інтернет, то далеко не у всіх учнів вони є вдома.

Навчати учнів по-новому пропонують вчителям середніх та старших класів. Для цього випустили цілу купу методичних матеріалів. Вчителька фізики Любов Соколянська придбала з десяток книжок. Тож знає – скільки коштують нові знання.

Загалом до шкіл Дніпропетровщини цьогоріч піде майже 264 тисячі учнів. Урочиста лінійка відбудеться у суботу 1 вересня. Розпочнеться навчання для всіх школярів однаково – із тематичного уроку “Дніпропетровщина – регіон лідер”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com