Купатися у ФОНТАНАХ – небезпечно для здоров’я, попереджають медики

Під час літньої спеки з’являється чимало бажаючих освіжитися прямісінько посеред центральних вулиць та проспектів – у водогрАях. Лікарі застерігають: тепла погода перетворює їх на джерЕла хвороб. КОМУ та ЯК може нашкодити купання у міських фонтанах – цікавилися наші кореспонденти.

Олексій з бабусею щодня намагаються гуляти поближче до водоймищ. На Дніпропетровській набережній – кажуть – для гарного відпочинку є усі умови та головне – фонтани.

Посеред дня фонтани не працюють. Олексійку доводиться освіжатися водичкою з пляшок. Так само усім перехожим. Ближче до вечора біля водограїв збираються вже сотні городян. Хтось милується, а хтось не нехтує купанням. Багато мешканців міста не бачать нічого страшного у тому, аби прохолоджуватися цією водою.

Лікарі застерігають мешканців міста від купання у водограях. Мовляв, у нерухомій прІсній воді під час спеки розмножуються усілякі віруси, грибки та небезпечні бактерії. Вони цілком можуть спричинити гнійнІ інфекції та навіть гепатит А. Та зрозуміти, що підхопив хворобу саме у фонтані, буде непросто. Аби джерело прохолоди – літній водограй – раптом не перетворилося на рознощик вірусів, медики рекомендують не бігати по вологих поверхнях та ретельно стежити за малечею, аби та не ковтала брудну воду. Прохолоджуватися, кажуть, краще рідиною, придбаною чи набраною з чистих джерел заздалегідь.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com