Змінилася система харчування в дошкільних закладах освіти.

Тепер дітей в садках годують не працівники їдальні, а приватна компанія. Міські очільники переконують: їжа стала якіснішою, харчування збалансованішим, а кухарі більше не зможуть красти продукти.

Щоб перейти на аутсорсингове годування дітей в дошкільних закладах, міськраді знадобився майже рік. Головний принцип нововведення – кухарі дитсадочків стають робітниками приватної компанії. Це має повністю прибрати свавілля та корупцію. Тепер, запевняють керманичі Дніпра, харчування чітко відповідатиме прописаним Кабміном вимогам і діти отримуватимуть корисну їжу. Якщо ж батьки не задоволені оновленим меню, вони можуть вносити в нього зміни та доповнення.

Також цього місяця зросла ціна на харчування, але батьківська сплата залишиться незмінною. Різницю покриють з міського бюджету. Наприклад, харчування у яслах коштувало дев’ятнадцять гривень на день, відтепер – майже двадцять вісім, батьки ж сплачуватимуть одинадцять з половиною, як і раніше. Теж саме стосується і старших груп.

У департаменті гумполітики зазначають: батькам, як і завжди, компенсуватимуть вартість харчування за дні, коли дитина пропустила садочок. Але для цього треба буде надати медичну довідку дитини та лікарняний лист одного з батьків.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com