Питання комфорту та безпеки

У Дніпрі стартувало пілотне тестування універсальних адресних покажчиків для багатоквартирних будинків. Вони виконані у стилістиці дизайн-коду міста та містять усю необхідну інформацію про дім. Все, аби легше було орієнтуватися працівникам екстрених служб, кур’єрам та нетутешнім, кажуть в мерії. Як оцінили нововведення жителі Дніпра — дивіться далі.

Житломасив Ломівський, будинок номер 29 на вулиці Шолохова. Він — перший у Дніпрі отримав нові адресні покажчики. У місцевому ОСББ пояснюють: самі звернулися до влади із проханням встановити їх.

Серед елементів дизайну — вже звичні білий фон й блакитна хвиля. Головна інновація — різний розмір табличок та шрифтів. Вони різняться в залежності від того, де саме розміщені.

Над кожним під’їздом табличок одразу дві. Тут й назва вулиці, й номер будинку та під’їзду, й нумерація квартир.

У 29-му будинку аж 12 під’їздів. Тож повісити довелося теж немало – 33 таблички. Місцеві радіють, кажуть раніше нетутешнім та екстреним службам доводилося довго шукати потрібний під’їзд.

Дизайн — схвалюють.

Втім, таблички тимчасові, із нетривких матеріалів. Пізніше їх замінять на довговічні. Головний художник Дніпра пояснює: наразі збирають думки людей.

Якщо відгуки будуть позитивні, саме такі позначки розміщуватимуть на житлових будинках по всьому місту. Опікуватися цим мають балансоутримувачі. Нагадаємо, раніше подібні таблички почали вішати в центрі міста.

І, якщо будинки, які утримують комунальники, отримають таблички безкоштовно, то співвласникам ОСББ доведеться купувати їх за власний кошт. Ціна питання поки невідома, наразі архітектори розробляють нормативи: із якого матеріалу та як їх виготовляти.

На вулиці Шолохова ж тестуватимуть позначки протягом двох тижнів.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com