З 15-го лютого припиняється вогонь на Сході країни

У Мінську завершились переговори лідерів “Нормандської четвірки”, які вже назвали історичними. Українська сторона стримано говорить про підсумки напружених перемовин. Зокрема, як заявив Президент України Петро Порошенко, у Мінську були досягнуті домовленості про виведення всіх іноземних військ з України. Всі найманці повинні бути виведені найближчим часом. Крім того, українські прикордонники до кінця 2015 року мають повністю відновити контроль над кордоном з Росією. Також, за словами Петра Порошенка, ні про яку автономію на Сході України чи федералізацію рішення не приймалися. А головне — із 15 лютого повинен бути припинений вогонь, протягом 19 днів мають звільнити всіх заручників, в тому числі, викрадену і вивезену в Росію українську льотчицю Надію Савченко.

Інформаційні агенції повідомляють, що також досягнута домовленість про проведення конституційної реформи в Україні, “в якій мають бути враховані законні права людей, що проживають на території Донбасу”.

Водночас сьогодні стало відомо, що Росія перекинула чергову партію військової техніки і артилерії на територію України, підконтрольну бойовикам. Про це журналістам розповів речник АТО Андрій Лисенко.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com