У пожежі на нафтобазі під Києвом одна людина загинула, 14 постраждали

Внаслідок масштабної пожежі, яка спалахнула напередодні на нафтобазі під Києвом, одна людина загинула, 14 отримали опіки. З них семеро — рятувальники ДСНС. У Василькові другу добу палають резервуари з нафтопродуктами, попередньо йдеться про 14 тисяч тонн. Під час гасіння згоріли навіть 10 одиниць пожежної техніки. Стовпи диму рознесло, сморід відчувають і жителі Києва. Влада рекомендує жителям прилеглих до осередка пожежі територій залишити свої домівки. Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки визначила небезпечною зону в радіусі 10 кілометрів від центру займання.

Поряд з нафтобазою знаходиться військова частина, звідти екстрено вивозять боєприпаси та авіаційну техніку, – повідомляють в Міноборони.

Міліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки. Версія теракту поки не підтверджується. У ДСНС кажуть, що такої сильної пожежі в Україні не було вже півстоліття. Попередньо відомо, що займання сталося під час перекачування паливних матеріалів: бензин потрапив на електродвигун.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com