У Дніпропетровську перевіряють молочну продукцію

16609

Не стільки покарати реалізаторів неякісної продукції, скільки не дати з’їсти її споживачам. Про це подбала комісія з управління контролю якості харчових та нехарчових товарів під час перевірки двохсот чотирнадцяти торговельних підприємств Дніпропетровська, які реалізують молочну продукцію. У результаті перевірки дніпропетровських магазинів було знято з реалізації півтори тонни молочної та кисломолочної продукції, з якої п”ятсот кілограмів – із порушенням маркування. Найчастіше – із сирзаводів. Деякі сири надходять у магазини взагалі без необхідної інформації. Водночас попит на молоко в Дніпропетровську перебільшує пропозицію вдвічі. Щорічна норма споживання молочної продукції в Європі – триста кілограмів на одну людину. В нашій країні – двісті двадцять три кілограми. Зараз статистики порівнюють поголів”я великої рогатої худоби в Україні у тисяча дев”ятсот сорок шостому році з її кількістю у дві тисячі восьмому. За 60 років худоби значно поменшало. А поки відмовлятись від вживання необхідного та корисного продукту, звичайно, не слід. Не дати собі з”їсти неякісну продукцію можна, уважно прочитавши все, що пишуть на упаковці виробники. Скоро там з’являться і додаткові важливі відомості. Про наявність та кількість білків і кальцію, і, можливо, ГМО , тобто генетично-модифікованих організмів. Якщо знайдуть методи їх виявлення чи модифікують державну програму.