На Дніпропетровщині понад три сотні нових випадків COVID-19

Вперше перетнули межу у 5 тисяч. Сьогодні антирекорд за кількістю нових хворих на коронавірус в Україні – 5 397 випадків за добу. Тим часом на Дніпропетровщині, яка теж увійшла до списку областей-лідерів за кількістю нових інфікованих, понад три сотні людей із підтвердженим COVID-19. Більшість з них — саме у Дніпрі.

Дніпропетровщина знову у лідерах антирейтингу. За минулу добу виявили понад три сотні нових випадків інфікування. Більшість у Дніпрі – 108 та у Кривому Розі – 53. У обласному центрі на 8 жовтня загалом понад 5,5 тисяч підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Не краща ситуація і в цілому по Україні. Понад 5 тисяч нових випадків інфікування за минулу добу — і це абсолютний новий антирекорд. У лідерах антирейтингу Харківська область – 576, Одеська – 367 та Сумська – 312 області та Дніпропетровщина.

МОЗ продовжує нарощувати кількість тестувань методом ПЛР. Щодня ця цифра поступово збільшується. Наприклад, вчора було – 32 тисячі, сьогодні вже 34 тисячі тестів за добу.

В Україні лікарні забезпечені апаратами ШВЛ і жодного дефіциту немає, кажуть у МОЗ. У медзакладах зараз понад 4 тисячі апаратів штучної вентиляції легенів. З них долучені 372. Та закупівля медичного обладнання продовжується.

У МОЗ вкотре наголошують на дотриманні правил безпеки під час епідемії. Жодного іншого способу зупинити хворобу світ поки не вигадав.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com