Виставка “Новорічні листівки” працюватиме до 16 лютого

Музей “Літературне Придніпров’я” пропонує подовжити святковий настрій. Виставку “Новорічні листівки” створили наприкінці грудня й в передсвяткові дні не всі охочі змогли її переглянути. Локдаун також перешкодив цьому. Але завдяки соціальним мережам тема поштових карток набула нових поціновувачів. Впевнитися у цьому вдалося й нашій знімальній групі.

Вітати один одного з Новим роком та Різдвом, за допомогою красивих поштових карток, не така вже стара традиція. Як це робили наші земляки у двадцятому сторіччі, нагадують автори виставки святкових листівок. І за допомогою цих невеличких експонатів, розкривають сторінки історії.

Можна робити будь-які висновки про невеличкі картки, від естетичних до політичних. Та всі вони тепер — свідоцтва свого часу.

Картинка з зимовою сосною лаконічна, зовсім без карнавальних персонажів, та все одно святкова. Автори виставки надали їй окреме місце.

Якщо зануритися ще глибше у часі, то можна побачити, як проходили новорічні та різдвяні дні на початку 20 віку. Ймовірно, й люди й свята були трохи іншими. Ніби дарували один одному філософські роздуми.

Під час локдауну перегляд виставки припинено, але експозиція живе своїм життям. За пропозицією музею, у новорічні дні люди надсилають до виставки свої листівки з привітаннями. З цієї акції народилися і прямі ефіри в Інстаграм, що проводять авторки експозиції.

Тут знайшли не лише нову форму спілкування із друзями музею, а й нових прихильників подібних екскурсій. Так прийшла думка про продовження роботи виставки. Подивитися наживо унікальні листівки відвідувачі зможуть тепер до 15 лютого. Тож новорічний настрій триватиме.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com