У школі №25 встановили пам’ятну дошку загиблому герою

Восьмий рік тривають бойові дії на сході України. В нашому регіоні ми їх не відчуваємо, тому що нас захищають від війни. І вшанування пам’яті загиблих – ознака поваги до вчинку героїв. Пам’ятну дошку добровольцю Владиславу Локтіонову з позивним “Санта” відкрили у середній школі №25.

Владислав Локтіонов закінчив середню школу №25 у 1991 році. Потім отримав професію зварника, працював, женився, мав сина. А у 2015 році пішов добровольцем на захист України. Побратими його знають за позивним “Санта”.

“Санта” попав в полон, сидів у підвалі в Луганську і терпів знущання понад півтора року. Був звільнений під час обміну військовополонених. Потім тривалий час лікувався у шпиталях Києва та Дніпра. Поступово повернувся до мирного життя, приділяв час вихованню сина і, несподівано для рідних, знову пішов добровольцем на фронт. Загинув “Санта” у 2019 році у складі добровольчого батальйону “Айдар”.

Учні школи №25 ретельно готувались до урочистостей. Через розповіді очевидців переживали події на передовій.

Військовий капелан Дмитро Поворотний з перших днів війни на Сходи відвідував добровольців, їздить на передову і сьогодні. Священник вважає, що подібні заходи – то нагадування про ціну, якою сплачений наш спокій.

Кажуть, що герої живуть, доки є пам’ять про них. Тепер юні патріоти будуть згадувати про Владислава Локтіонова кожного дня, йдучи до школи.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com