Орендарям оголосили про закриття Троїцького ринку

Орендарям оголосили про закриття Троїцького ринку

Пакуйте речі та забирайтеся! Таке повідомлення пролунало для працівників Троїцького ринку у Дніпрі. Орендарям оголосили, що вони зможуть працювати лише до 1о листопада, потім ринок начебто зачиняється. Конкретна причина рішення не озвучена. Й невідомо, хто його прийняв. Торговці просто у розпачі, а краєзнавці наголошують на історичній цінності об’єкту. Подробиці розповість Марко Ручка.

Троїцький ринок у Дніпрі – закривають. Ця звістка стала несподіванкою для працівників. Торговцям не пояснивши нічого, просто поставили перед фактом, що тут вони працюють, начеб-то, до першого листопада.

Троїцький ринок й досі залишається одним із найвідвідуваніших серед усіх інших. Територіально він знаходиться у центральній частині міста. Продають тут багато чого – від запчастин до одягу й взуття.

На цьому ринку багато людей пропрацювали чималу частину життя. Михайло тут майже 15 років, для чоловіка ця справа — основний дохід. Зараз же він, як і решта, просто ошелешений новиною.

Тутешні працівники розповіли, що певний час тому їх попросили звільнити половину ринку, що і було зроблено. Втім ніхто не думав, що і ці торгові ряди також доведеться покинути.

Ми намагалися отримати відомості з перших рук, але в адміністрації ринку нас бачити не схотіли. Торговці розповіли, що всередині були люди, й вони навмисно зачинили двері.

Тим часом Троїцький ринок – був першим на території міста. Фахівці дають йому 220 років й кажуть про історичну цінність. Ще в 1793-му там відкрили торгові так звані “червоні” ряди. А у 1840 році у місті проклали великий бульвар, який розділив Троїцький ринок і Центральний.

До речі, деякі орендарі розповіли, що оголошення про закриття Троїцького ринку робили представники міськради. Нам же це спростували. Мовляв, мерія жодним чином немає стосунку до цієї приватної території.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com