Службі зайнятості пропонує безробітним громадські роботи від міськради

Службі зайнятості пропонує безробітним громадські роботи від міськради

Пандемія та економічна криза призвели до того, що підприємства малого та середнього бізнесу закриваються. До того ж відбуваються скорочення у бюджетних закладах. І їхні колишні працівники поповнюють армію безробітних. За даними Міністерства фінансів, індекс незайнятості в країні помітно збільшився. За що жити й де шукати роботу – тему продовжить Олена Городецька.

Перший крок, який роблять люди, що не можуть знайти роботу, йдуть до центру зайнятості, аби отримати виплати, відповідні до зарплати.

Але там одразу попереджають, згідно з статтею №23 “Про страхування на випадок безробіття”, допомога вираховується тільки зі стажу. Тобто, коли людина була офіційно працевлаштована і роботодавець сплачував офіційний внесок. Максимальні нарахування за 10 років 70% від заробітної плати.

Пан Андрій вже 3 місяці стоїть на обліку у центрі зайнятості. Він знає про обмеження, але розповідає, не отримав навіть того, що обіцяли за законом.

Центр зайнятості пояснює такі обмеження змінами в законодавстві стосовно бухгалтерської звітності. Бо у цей період у них не було необхідних документів для нарахування виплат в повному обсязі.

Але питання – де взяти гроші, на що жити і як сплачувати рахунки – від пояснень чиновників не вирішується.

У службі зайнятості населення безробітним пропонують громадські роботи від міськради з гарантованою оплатою.

Безробітні дають згоду на такі роботи, зазвичай у безвихідній ситуації.

Гарантовано знайти вакансії громадських робіт можна на сайті міськради, у розділі виконавчі органи, підрозділ інспекція з питань праці та зайнятості населення. Там є інформація і щодо наявності місць. Список постійно оновлюється.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com