Незвична виставка

У Дніпропетровську вже десять років існує творче об”єднання архітекторів, які захоплюються живописом. Щороку воно організовує виставку картин, до участі в якій запрошують архітекторів, яким є що сказати на полотні. Десята – ювілейна – виставка зараз проходить у художньому музеї.

Проводити виставку кожного року – складне завдання для діючих архітекторів, адже майже весь час вони віддають основному виду діяльності, а на живопис залишається зовсім мало. І все ж таки, кажуть митці, без цієї віддушини немає життя. Для них – це ковток свіжого повітря, двигун, що стимулює творчу діяльність і в житті, і на роботі.

Творче об”єднання “Богдан” проводить виставки вже десять років. Їхній організатор – Анатолій Ільїнський – продовжив традицію, яка вже давно існувала в будівельній академії, – кожного літа звітувати про живописну практику.

У ювілейній – десятій – виставці взяли участь шість авторів. Олександр Бондарчук представив на суд глядачів не тільки живописні полотна, а й свої керамічні композиції. З глиною він працює вже більше п”ятнадцяти років і називає її фантастичним матеріалом. Свої роботи виставив і Анатолій Ільїнський. Переважна частина з них – портрети. Каже, що з людиною найцікавіше працювати. Бо обличчя передає дух епохи.

Єдина умова для участі у виставці – професіоналізм. А в іншому немає ніяких перешкод. Це -головне гасло організаторів виставки.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com