Прогнозований буревій дістався сьогодні Дніпропетровщині і приніс із собою чимало неприємних сюрпризів, особливо для мешканців старих кварталів. Величезні дерева, що ростуть там, не витримували поривів вітру і падали. На вулиці Нестерова суха тополя ледь не забрала життя двох чоловіків.

Тополя, що росла у дворі будинку по вулиці Нестерова, один, звалилась без будь-якого попередження. Попутно знесла паркан і впала на ГАЗель, що проїжджала мимо. Сталось це об одинадцятій годині ранку.

Свідки пригоди погоджуються: молодики, що сиділи у вантажній ГАЗелі, народились у сорочці. Удар дерева стримав кузов авто. Секундою раніше- і величезний стовбур міг би впасти на кабіну, де сиділи люди. У цьому районі, кажуть мешканці, половина дерев в аварійному стані.

Як водиться, спилювати старі насадження не береться жодна з комунальних структур. ЖЕКи відповідають за ситуацію тільки у разі, коли дерево пошкоджує будинок. А “Зеленбуд”, який повинен слідкувати за сухостоєм і вчасно його зрубувати, скаржиться на дефіцит коштів.

Інцидент, на щастя, життя ні в кого не відібрав. Мешканцям доведеться ремонтувати паркан, “Зеленбуду” прибрати з проїжджої частини дерево, а водієві – відремонтувати автівку. Жителі кварталу заспокоятсья до наступного потужного вітру, і наступного деревопаду.

А близько шістнадцятої 25 березня на вулиці Олеся Гончара, майже у центрі Дніпропетровська велика суха тополя впала на тільки-но припарковану автівку “Ніссан”. За словами власниці автомобіля, вона відійшла на декілька хвилин у справах, коли почула гуркіт та тріск. На місце події прибули еменесники та представники “Дніпрозеленбуду”. Суха тополя, що впала, була аварійною і підлягала негайному спилюванню.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com