Зараз Дніпропетровськ із грошима, але у другому півріччі з фінансами буде туго. Такий прогноз дає міський голова Іван Куліченко. Сьогодні він зібрав прес-конференцію, головною темою якої стала саме кризова арифметика.
Із початку року до міської скарбниці надійшло майже 600 мільйонів. Це на 2% більше від запланованого, але менше порівняно з відповідним періодом минулого року. Близько 12 мільйонів втатило місто після прикриття ігорного бізнесу, удвічі більший податковий борг з прибутків фізичних осіб. Перекрити такий дефіцит допомігли надходження із податку на землю і, як це не дивно звучить, недоплата у державний бюджет. Йдеться про обов”якові платежі – такі, як акцизні збори або ПДВ. Іван Куліченко говорить про вилучення, по які держава додатково зверталась до Дніпропетровська, аби у скрутнІ часи направити кошти іншим областям. Це – близько 26 мільйонів щомісяця. Тепер місто їх залишає собі. 
Донедавна місто розраховувало на фінансування зі стабілізаційного фонду: гроші хотіли направити на будівництво двох шкіл та радіологічного корпусу онкоцентру. Тепер зрозуміли: фінансувати їх потихеньку доведеться із власної кишені. 
Поки Дніпропетровськ дозволяє собі шикувати: наприклад, у дорогій реконструкції фонтану біля мерії собі не відмовило. Але вже у серпні дефіцит надходжень до бюджету дасть про себе знати, – каже Іван Куліченко. Вже зараз план виконують лише два райони міста із восьми. А ті ж зарплати вчителям відраховуютсья саме із районних бюджетів.
Щодо комунальних проблем міста, тут добрих новин теж небагато. Начальника міського управління досі не призначено, неясна ситуація і у “Дніпроліфті”. Тарифи на воду підвищено з 1 липня, – і уникнути цього було нереально, каже мер. Які сюрпризи принесе опалювальний сезон, – поки що таємниця. Але вже зараз зрозуміло – з неприємним присмаком.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com