Жеки – мешканцям?

Дніпропетровську – комерційні жеки. У міськради виникла ідея реорганізувати галузь житлово-комунального господарства. Вирішили йти незвичним шляхом. В Україні, – тільки так, – зауважує депутат міськради Сергій Воробйов.
Зважились місцеві депутати на таке рішення на попередній сесії. Згідно із ним, в окремих, особливо складних районах Дніпропетровська, має буде проведений конкурс на право надання мешканцям послуг. Участь в конкурсі можуть приймати будь-які за формою власності підприємства. Головне, щоб було ефективно, – підкреслив Сергій Воробйов.
Традиційні жеки одразу ж розпускати ніхто не буде, – у міськраді все ж вирішили перестрахуватись.
А от Григорій Дубовий впевнений, що нічого з експерименту не вийде, адже будь-який підприємець, перш за все, зароблятиме гроші. У Польщі та Литві проблему жкг вирішили інакше, – просто передали будинки мешканцям. У нас скористатись досвідом сусідів не вийде. Адже приватизація майна в Україні передбачає тільки передання квартир у власність жителів. Будівлі та земля належать міській громаді. Тож ідемо власним шляхом. Експеримент проведуть до початку опалювального сезону. А перший район, у якому пройде конкурс, оберуть на наступній сесії міськради.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com