У Дніпропетровську дітям влаштували триденний показ мультфільмів. І це не з бажання поставити рекорд. Таким чином малеча обирає кращі стрічки, створені їхніми ж однолітками, які привезли свої роботи з різних куточків України, Росії та Білорусі. Фестиваль молодого кіно проходить вже третій рік поспіль, цього разу він розширив свою географію, адже кілька фільмів прислали з Польщі та Німеччини.

Аби змусити персонажа посміхнутись, треба намалювати щонайменше 50 кадрів. 8 хвилин анімаційного фільму про Отамана Сірка вихованці кіноцентру “Веснянка” знімали 7 місяців. Старенький фотоапарат, фігурки із паперу та три скляних полички – оце й усе знімальне обладання.

Теми для своїх кінострічок діти обирають різні – від голодомору до життя видатних людей минулого та сучасного. Перед тим, як безпосередньо взятись за зйомки, тижнями сидять у архівах.

Загалом на фестиваль свої роботи прислали більше 40 творчих об’єднать із України, Росії. Є кілька фільмів з Німеччини та Польщі.

За тим, аби стрічки відповідали художньому рівню, слідкує відомий усім за фільмами “Айвенго” та “Ярослав Мудрий” кіноактор Олексій Колесник. Лише цього року йому довелося бути суддею на 8 подібних українських кінофестивалях.

Триватиме кінофестиваль три дні. Найкращі фільми організатори збираються записати на диски та роздати в дитячі будинки області.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com