На початок опалювального сезону ВТРИЧІ більше родин в області отримали допомогу держави – порівняно з минулим роком. Цього вдалось досягти завдяки створенню в 2010 році системи “Єдиного вікна”, яка дозволяє прискорити процес оформлення субсидій в кілька разів. Як триває робота програми в Жовтневому районі – перевіряли сьогодні чиновники.

Тетянї Мелешко система “Єдине вікно” допомагає отримати інформацію про її борги за комунальні послуги. Жінка каже: раніше ця процедура розтягувалась на кілька днів чи навіть тижнів. Адже потрібно було об’їхати багато держустанов. Зараз Тетяна справляється максимум за 15 хвилин.

Зручно і самим працівникам соціальних служб, адже отримують інформацію про тарифи та борги безпосередньо через інтернет від жеків та інших установ.

Система “Єдине вікно” – кажуть спеціалісти – також допоможе обслуговувати більше людей. Адже після того, як уряд спростив процедуру оформлення субсидій, кількість бажаючих їх отримати зросла.

З 2010 року у кожному районі області утворили центри з системою “Єдине вікно”. Крім того, селами та селищами почали їздити пересувні приймальні для громадян.

За кількістю наданих субсидій, Дніпропетровська область цьогоріч стала другою в Україні – після Донецької.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com