Дніпру все ж таки обіцяють сучасний аеропорт

Нове летовище та підтримка КБ “Південне”. З робочим візитом у місті – голова Верховної ради Дмитро Разумков. Йому презентували проєкт міжнародного аеропорту. Будівництво розпочнеться вже влітку 2020-го року. Оцінив гість і потенціал та потужність КБ “Південне”. Там для нього провели екскурсію. Та пожалілися, що деякі з проєктів зависли через фінансові складнощі. Подробиці – у наступному сюжеті.

Сучасний міжнародний аеропорт у Дніпрі має з’явитися у 22-му році. На це у держбюджеті вже заклали перший мільярд гривень. Зводити «повітряні ворота» будуть як за державні, так і приватні кошти. Роботи обіцяють розпочати вже наступного року. Злітно-посадкову смугу довжиною 3,2 кілометра профінансує держава. Вона буде оснащена сучасною системою навігації. А ось в новий термінал інвестує Українська промислово-фінансова група. Дизайн аеродрому розроблятимуть австрійські експерти.

“Загальна вартість проєкту злітно-посадкової смуги близько 100 млн доларів, це за поточними цінами вартує побудувати такого класу міжнародну смугу. Плюс 70 чи 80 млн доларів  це додаткова вартість вкладених коштів інвестора у приватний міжнародний термінал.”

Усі проєктні роботи обіцяють завершити за чотири місяці. І вже з червня чи липня 20 року почнеться будівництво і терміналу, і злітно-посадкової смуги. Пропускна спроможність нового летовища  три мільйони пасажирів на рік. Проєкт будівництва представили голові Верховної ради Дмитрові Разумкову.

“Смуга 4-Д, тобто сюди зможуть сідати найбільші літаки Боїнг 777. Це найбільший літак, який зараз тільки Бориспіль приймає.”

На підтримку чекають і у КБ “Південне”. Кажуть, роблять усе можливе аби залучати іноземних інвесторів та заробляти самим. Намагаються йти в ногу з часом й впроваджувати новітні технології.

Ось один з таких дослідних цехів. Тут повністю відмовились від паперових креслень. Усе  відцифроване. А ще повністю замінили старе обладнання на нове, надсучасне. Тож деталі виробляють тепер набагато швидше. Наприклад, ось на цьому 3-д принтері.

Та конкуренція у ракетокосмічній галузі наджорстка. Тож у КБ розраховують на підтримку галузі з боку держави. Дмитро Разумков зазначив, що до державного бюджету ще будуть вноситися зміни. Тож він сподівається, уряд врахує потреби одного з “іміджевих” українських підприємств.

Шестеро медиків Дніпропетровщини сьогодні отримали з рук Дмитра Разумкова державні нагороди. Серед них і лікарі Мечникова. Адже саме через їхні руки проходять найважчі бійці.

Ці нагороди заслужені. Медики, що рятують військових, вже п’ять років працюють майже цілодобово. Без свят та вихідних.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com