Епідемія грипу та ГРВІ в Україні – триває

Наразі відомо про понад 260 тисяч хворих. 15 людей померли через тяжкі ускладнення. Медики закликають не зволікати зі зверненням до лікарів, якщо у вас протягом трьох днів висока температура. Адже найнебезпечніше, що може викликати вірусна інфекція,  це пневмонія. Днями у лікарні імені Мечникова помер чоловік від важкого запалення легенів. Докладніше  далі.

Юлію усього кілька годин тому перевели із реанімації до пульмонологічного відділення. 5 днів за життя молодої жінки боролися лікарі Мечникова. У тяжкому стані із вірусною пневмонією її доправили із Новомосковська.

Юлії пощастило, лікарі Мечникова зробили майже неможливе. Зараз вони борються за життя ще двох пацієнтів із пневмонією.

А ось 63-річного чоловіка врятувати не вдалось. Його запізно привезли до лікарні  після п’ятнадцятиденного домашнього самолікування. Легені пацієнта були в такому стані, що зробити лікарі вже нічого не змогли.

Фахівці кажуть  захворюваність на грип та ГРВІ в Україні у порівнянні з минулим роком зросла майже вдвічі. Загалом протягом цього епідсезону фахівці зафіксували 15 летальних випадків від ускладнень серед українців. Лише за офіційною статистикою зареєстровано понад 260 тисяч хворих.

Медики прогнозують: приблизно до середини лютого кількість хворих буде збільшуватися. Й лише після цього епідемія піде на спад.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com