Шестеро постраждалих та майже півсотні врятованих

Лише дивом без жертв обійшлася пожежа в гуртОжитку на проспекті Слобожанському. Вчора будівля, яку місцеві називають “Пентагон” – спалахнула. Їдкий чорний дим миттєво окутав чотири верхні поверхи. Люди опинилися у пастці. Усі запасні виходи були заблоковані, а пожежні крани – заварені. Владислав Авдієнко – із подробицями з місця подій.

Вечір неділі. На Слобожанському проспекті палає дев’ятиповерхівка.

Густий дим валить одразу із декількох вікон. Налякані мешканці верхніх поверхів спостерігають за кількаметровим полум’ям із квартир  вийти на вулицю в них можливості вже немає.

Пожежа почалася у цій квартирі. Сусідні приміщення миттєво затягло їдким чорним димом, подивіться, весь коридор у кіптяві. Мешканці шостого та ще трьох поверхів опинилися в пастці.

З допомогою кисневих масок рятувальники виносять людей з димової завіси. Літня жінка з онуком саме спускалися сходами, аж раптом знепритомніла та впала.

Загалом працівники ДСНС врятували близько чотирьох десятків людей. Шістьох доправили до лікарні з отруєнням чадним газом.

Найтяжчий – 46-річний господар кімнати, де сталося загоряння. У нього опіки обличчя, дихальних шляхів та рук. Лікарям чоловік розповів, що причиною пожежі начебто став несправний ноутбук.

Десятки людей врятовані завдяки професійності пожежних. Адже усі евакуаційні виходи були заблоковані.

Комунальники винуватять мешканців гуртожитку. У будівлі  купи непотребу.

До того ж несправними виявилися й пожежні крани.

Тож рятувальникам довелося під’єднуватися до вуличних гідрантів. Кажуть, втратили час.

Після резонансної пожежі працівники КП “Жилсервіс-5” пообіцяли навести в гуртожитку лад та розібрати барикади мотлоху. Хоча вогнем знищено усього 12 квадратних метрів в одній кімнаті, збитків набагато більше: вибиті шибки, розплавлені кондиціонери. Хто усе це буде компенсувати  встановлять правоохоронці. У поліції вже відкрили кримінальне провадження, там мають з’ясувати причину пожежі.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com