Працювали у “поті чола”

Безкоштовний проїзд для школярів, гроші на ОСББ, автономізація шкіл, питання Громадської ради та створення музею спротиву Голодомору. Усе це рішення сьогоднішньої сесії дніпровської міськради. З подробицями наша Юлія Кочет.

Школярі в електротранспорті відтепер їздитимуть безкоштовно. І під час канікул, святкових чи вихідних днів. Пільги будуть і для студентів вишів денної форми навчання та учнів профтехучилищ. Впродовж навчального року вони зможуть придбати проїзні за половину вартості.

Для школярів проїзд у маршрутках залишається по 6 гривень. Та тепер така ціна  у будь-який день. Навіть під час канікул, святкових чи вихідних днів. Для безкоштовного та пільгового проїзду потрібно буде пред’являти учнівський квиток.

12,5 мільйонів гривень депутати виділили на автономізацію шкіл. Тобто кошти на придбання різного устаткування передаватимуть безпосередньо навчальним закладам, педколективам та батьківським радам.

10 додаткових мільйонів виділили на програму співфінансування ОСББ та ЖБК. Ці гроші дозволять реалізувати усі заплановані цьогорічні проєкти. Працівники соціально-територіальних центрів отримуватимуть сорока відсоткову надбавку до зарплатні. На це передбачено понад чотири мільйони щоквартально. Проголосували депутати й за виділення 9 мільйонів автопідприємству санітарного транспорту. Адже обласна влада поки не розрахувалась за послуги швидких, що належать місту.

А ось ідея з пластиковими фігурами школярів біля пішохідних переходів підтримки у депутатів не знайшла. Кажуть, жодної статистики, що вони зменшують кількість нещасних випадків, немає.

А ось за модернізацію постів контролю за забрудненням повітря  депутати проголосували. Так само як і за будівництво комплексу з утилізації тваринних відходів. А ще прийняли на баланс свердловини та насосні станції в АНД районі. Тепер комунальники зможуть провести ревізію усього обладнання, аби використовувати його на повну та за потреби модернізувати.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com