Герої не вмирають! 

По всій країні люди вшановують пам’ять Небесної Сотні. Шість років тому протистояння в центрі столиці між народом і тодішнім режимом досягло свого піку. Двадцятого лютого 2014-го загинуло найбільше учасників Революції Гідності. Тоді в Києві на вулиці Інститутській впродовж кількох годин снайпери розстрілювали майданівців. Про те, як відзначили День Героїв Небесної Сотні у Дніпрі  дивіться.

Іван був одним з координаторів Майдану у Дніпрі. Доки в столиці тривав мільйонний протест, тут також було чим зайнятися.

Чоловік розповідає: у листопаді тринадцятого ніхто й подумати не міг, що мирний протест обернеться такою страшною трагедією.

Вшанувати пам’ять Небесної Сотні на Алеї Героїв зібралися військовослужбовці, волонтери, представники влади та просто небайдужі містяни.

Традиційно захід розпочався зі спільної молитви. Священнослужителі провели панахиду.

Кілька десятків людей поклали квіти до меморіального комплексу із фотографіями та іменами героїв.

Серед тих, хто сьогодні прийшов вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, пані Лариса.

Єдиний син жінки  Роман  загинув на Донбасі п’ять років тому. Він був один із перших добровольців з Дніпропетровщини. Роман не брав участь у Майдані. Проте, каже жінка, прийшла сьогодні сюди, адже дуже важливо пам’ятати про всіх героїв.

Революція гідності розпочалась у листопаді 2013-го і продовжувалась майже три місяці. 18 лютого2014-го почались масові криваві зіткнення зі значними людськими жертвами. Загинули понад сто людей. Одним з перших, кого вбили, був 20-річний Сергій Нігоян з Дніпропетровщини.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com