Відтепер – чітко за розкладом

У мерії анонсують: усі маршрутки Дніпра рухатимуться виключно за графіком. Нововведення вже тестують на сімдесят шостому напрямку. Чи дотримуються розкладу водії та де ще незабаром запровадять зміни – подробиці в сюжеті наших кореспондентів.

Вулиця Робоча, кінцева зупинка 76-тої маршрутки. Вона перша у Дніпрі, що вже почала ходити чітко за розкладом. Принаймні, так стверджують чиновники. Ідея пасажирам до вподоби.

Проте ось, як все виглядає на практиці. На Facebook-сторінці одного з працівників департаменту транспорту з’явився графік відправлення із кінцевих зупинок. Автобус вже мав би поїхати, а водій, схоже, не в курсі.

За декілька хвилин після відмашки диспетчера автобус таки їде. Наступні два рейси також, на жаль, відправляються із запізненням.

На годиннику 11:36, автобус тільки-но від’їжджає, хоча за розкладом мав би ще 9 хвилин тому.

Диспетчерка пояснює: всьому виною затори. Нещодавно на маршрут замість спринтерів вийшли автобуси великої місткості, яким дуже складно маневрувати на дорогах.

Найближчим часом чіткий розклад руху з’явиться й на 88-му, 95-тому, 115-му, 120-му та 121-му маршрутах, обіцяють у департаменті транспорту. До кінця літа  у планах запровадити подібний режим роботи для всіх маршруток. Попереджають: у місті щодалі більшатиме кількість великих автобусів, відповідно й зростатимуть інтервали руху.

Розмістити графіки обіцяють на зупинках, в салонах автобусів та у соцмережах. У глобальних планах  виводити час прибуття маршруток на вуличні інформаційні табло, як це вже запровадили з електротранспортом. Та мають на меті нарешті налагодити систему онлайн-стеження, що показує рух маршруток у реальному часі.

Також, додають, наступного тижня на 62-му маршруті з’являться 8 автобусів великої місткості.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com