Протест на дорозі — як спроба привернути увагу до комунальних проблем

Вихідними на проспекті Поля мешканці одного з прилеглих будинків перекрили дорожній рух. Все, аби комунальники зрештою вирішили проблему з каналізацією. Адже будинок періодично заливає нечистотами. Чи почули людей, наша Вікторія Будзинська.

Власними тілами люди загороджують проїзд автівкам, а водії мало не кидаються у бійку. Таким радикальним методом жителі вирішили боротися за свій будинок.

Причиною протесту стала забита каналізація. Як наслідок, стічні води залили підвали цього будинку. Мешканці неодноразово зверталися до Водоканалу. Однак, комунальники на виклик чомусь не поспішали. То ж чи вдалося їм вирішити цю проблему?

Помешкання Людмили Кириченко знаходиться просто над підвалом, який затопило каналізаційною водою. Навіть зараз, коли вода вже спала, у повітрі відчувається сморід. Жінка каже, жити у таких умовах — нестерпно.

Голова житлово-будівельного кооперативу до якого відноситься цей будинок каже, проблема з каналізацією тут вже давно. Лише цього року вже тричі підтоплювало підвали. Комунальників викликали ще з минулого четверга. Ті приїжджали — однак прочистити каналізацію не змогли. Тому люди й наважилися перекрити дорожній рух. Аби працівники Водоканалу довели справу до кінця.

Жінка підтверджує, під тиском мешканців комунальники вчора справді добросовісно працювали і їм все ж вдалося прочистити проблемну каналізацію. Каже, проблема існує через спільну з торговим центром та автомийкою каналізацією. Мовляв, там постійно її забивають різним непотребом. А все тече під їхній будинок.

На автомийці від коментарів відмовилися. Поза камерою кажуть, непричетні до забиття каналізації. А у торговому центрі твердять:

“Зазначена каналізаційна труба, яка була засмічена, вона не знаходиться на балансі торговельного центру. Врізка до труби цього загального користування від торгового центру знаходиться за межами засміченої ділянки. Міськводоканал регулярно перевіряє якісні характеристики стічних вод ТЦ.”

А от у міській раді пояснюють, комунальники працювали вже другий день з каналізаційним колодязем на момент, коли стався конфлікт. І там не розуміють, чому люди вирішили протестувати.

“Спочатку пробували прочистити його тросами та вручну, потім із застосуванням промивних машин. В результаті, щоб його повністю пробити, довелося людині спускатися туди й вручну пробивати його до кінця.”

За словами представника міськради, кооператив має сам розбиратися з наслідками потопу. Адже це вина самих мешканців.

“На жаль, люди сприймають каналізацію, власний унітаз, як додатковий сміттєвий бак і туди скидають дуже багато сміття. Яке в результаті забиває такі системи. Автомийка чи торговий центр не скидує пакетики в каналізацію.”

Також у міській раді нагадали, не варто телефонувати за старими номерами аварійних служб. Нині працює єдина гаряча лінія, куди варто звертатися у разі подібної ситуації. Телефони на ваших екранах.

ЄДИНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ МІСЬКОЇ РАДИ
056 732 12 12
095 732 12 12
096 732 12 12
073 732 12 12

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com