Прокуратура і СЕС проводять спільні рейди закладів торгівлі та громадського харчування

17042

Півтони харчових продуктів було знято з реалізації в Дніпропетровську після спільних перевірок міської прокуратури та санепідемслужби в цьому році. А тисяча триста об’єктів, що займались торгівлею, громадським харчуванням та побутовим обслуговуванням, після таких заходів взагалі припинили свою роботу. В трьох випадках, коли не виконувались санітарні норми, прокуратурою було порушено кримінальні справи. Одна з них – проти засновників підпільного цеху, де виготовляли м’ясну продукцію, яка розповсюджувалась в торговельні місця міста і могла спричинити спалах серйозних кишкових захворювань. Підприємство, що виготовляло м’ясний фарш, знаходилось в Амур-Нижньодніпровському районі на вулиці Береговій. Воно працювало із грубим порушенням усіх санітарних норм. Цех існував більше року – за цей час свою продукцію розповсюджував в магазинах та супермаркетах Дніпропетровська. У ході перевірки працівниками міської санепідемслужби було взято проби з виробничої техніки та рук працівників. Треба сказати, що цех, де виготовляли м”ясний фарш, працював підпільно. У його засновників не було жодних правовстановлюючих на підприємство документів. Це стало першим в поточному році випадком, коли антисанітарні умови виробництва могли спричинити спалах серйозних захворювань, і проти якого прокуратурою Дніпропетровська було порушено кримінальну справу. Перевірки і санепідемслужби, і прокуратури триватимуть й надалі, аби не повторились нещодавні сумні історії в Кременчузі та Джанкої.