На Дніпропетровщині – 271 новий хворий

Абсолютний антирекорд! За останню добу в Україні зафіксована найбільша кількість випадків COVID-19 з початку пандемії — 4027. Окрім Харківщини та Донеччини в лідерах опинилась і наша область — 271 новий хворий. Майже всі вони мешканці Дніпра. І якщо у нас ліжка для коронавірусних хворих заповнені на 25%. То по Україні вже наполовину. Більш детально про ситуацію — дивіться далі.

На Дніпропетровщині добовий показник нових хворих на коронавірус наближається до трьох сотень. А це говорить, що ми в притул наблизились до помаранчевої зони, хоча офіційно ще знаходимось в жовтій.

А в лікарні Мечников кажуть, заклад приймає хворих на COVID-19 щодня, але їх стає все більше. В той час, як ліжок вже не вистачає.

Окрім основних госпітальних баз, куди надходять коронавірусні хворі з усієї області, почали завантажувати й резервні — ті, що передбачались для другої хвилі. Дефіцит медпрацівників намагаються вирішити залученням лікарів з інших відділень.

Навесні більшість випадків коронавірусної хвороби була легкої форми. Зараз же все частіше надходять пацієнти з серйозними ускладненнями, кажуть фахівці. В першу чергу ушкоджуються легені. Все — через запізніле звернення до лікарів. Люди займаються самолікуванням, а це втрачений час.

Шпиталізації підлягають пацієнти, у яких середній та важкий перебіг хвороби. За останню добу до лікарень України потрапили 733 таких пацієнтів. В нашій державі ліжка, резервовані під COVID, заповненні вже наполовину.

Лікарі вкотре наголошують, найкращий спосіб запобігти масовому зараженню коронавірусом, дотримуватися карантину. Також важливо пам’ятати про збалансоване харчування та достатній сон.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com