“Допоможи народитись дитині”

Така назва соціального партнерського проєкту, організатори якого мають на меті забезпечити жінок з ускладненнями вагітності та недоношених немовлят безкоштовними препаратами з плазми донорів. За час карантину кількість донорів плазми значно зменшилась в усьому світі, а потреба в препаратах — збільшилась. Саме для розв’язання цієї проблеми й стартував проєкт. Ініціаторами заходу виступили: плазмацентр “Біофарма Плазма Дніпро”, регіональне відділення Національного Олімпійського комітету та обласний Перинатальний центр. Саме цей заклад став першим закладом, куди спрямують життєво необхідні безкоштовні препарати для новонароджених та вагітних жінок.

Породілля Ларису Стрижеус привезли з Кривого Рогу. Пологи у неї почались раніше строку, життю жінки загрожували супутні хвороби.

Життя Ларисі врятував препарат альбумін. На створення одного флакону якого потрібна плазма 9 донорів.

Лікарські засоби на основі компонентів крові допомагають рятувати життя матерям і малюкам, що народились раніше строку.

У перинатальному центрі виходжують дітей вагою від 500 грамів. Їм життєво необхідні препарати на основі донорських компонентів крові, тому що такі немовлята мають вроджений імунодефіцит.

Для поповнення запасів препаратів з плазми, що можуть тривало зберігатися й вкрай необхідні для порятунку життя, за ініціативи “Біофарма Плазма центр Дніпро” стартував проєкт “Допоможи народитись дитині”.

Плазма центр “Біофарма Плазма Дніпро” запропонував взяти участь у проєкті спортсменам. Стати донорами плазми крові погодилися олімпійські чемпіони, вболівальники та люди, небайдужі до долі дітей, що народились передчасно, або в результаті важких пологів. Й потребують невідкладного застосування препаратів з плазми крові людини.

Першим медичним закладом, на який спрямують зусилля учасники проєкту з допомоги новонародженим дітям та вагітним, став обласний перинатальний центр.

Долучитись до проєкту “Допоможи народитись дитині” може кожен громадянин України з 18 років, що не має медичних протипоказань. Донор також отримує безкоштовні аналізи: крові за 22-ма показниками, на ВІЛ, гепатити В і С, а також на наявність антитіл до ковіду. Більше інформації у плазмацентрі “Біофарма Плазма Дніпро” на проспекті Богдана Хмельницького 17, телефон 067 155 4828

ТЕЛ. 067 155 48 28
ПРОСП. Б. ХМЕЛЬНИЦЬКОГО 17

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com