Розроблений єдиний дизайн для громадського транспорту міста

Гранатовий трамвай, жовтогарячий автобус та блакитний тролейбус! У різні кольори перефарбують увесь громадський транспорт Дніпра. Запровадили такі зміни ще у 18-му. Й цьогоріч планують довести справу до кінця. Окрім нової концепції зовнішнього вигляду, розробили й сучасні інформаційні наліпки. Подробиці у наступному матеріалі.

4 роки тому місцева влада розробила єдиний дизайн для громадського транспорту Дніпра. Трамваї у нас — червоні, автобуси — жовті, тролейбуси — блакитні. На кожному вже впізнавана хвиля, яка символізує Дніпро.

Спочатку дизайнери думали над одним кольором для усього громадського транспорту. Але згодом вирішили присвоїти кожному свій, щоб їх легко можна було розпізнати. Окрім зовнішнього вигляду, замінили й знаки всередині салону. Стікери максимально зрозумілі, яскраві та ще й ламіновані, аби їх не можна було віддерти.

В середньому перефарбувати одну одиницю громадського транспорту коштує до сорока тисяч гривень. Місто витрачає кошти тільки на декор для трамваїв. Нові тролейбуси надходять вже в потрібному кольорі, оскільки їх випускають на замовлення міста. Автобуси ж перефарбовують коштом автопідприємств. В мерії кажуть — спочатку керівники АТП поставилися до цієї ідеї скептично.

Планують перефарбовувати й маршрутки середньої місткості. Поки що у місті встигли брендувати 20% усього громадського транспорту. Завершити ж ці роботи мають до кінця листопада.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com