У Дніпрі шкільний сніданок коштує більш як 42 гривні

Школярі, після зимових канікул, харчуються по-новому. Меню у навчальних закладах тепер здорове, збалансоване і вітамінізоване. Принаймні, так має бути. Водночас їжа стала більше коштувати. Й здорожчання становить значну суму. Чи всім будуть по кишені шкільні сніданки й що власне змінилося – дивіться у наступному сюжеті.

У дніпровській школі №21, де існує окремий вхід до їдальні, і влаштували презентацію нового меню сніданку та обіду для школярів. Але поки що без їдоків.

Слід відзначити, що вартість харчування значно зросла. Торік шкільний сніданок коштував близько 22 гривень, а зараз – більш як 42. Але для початкових класів і дітей пільгової категорії – він цілком безкоштовний. Замість двотижневого меню тепер чотиритижневе. У ньому повністю відсутні напівфабрикати, сосиски та ковбаси. Обмежено сіль, цукор, а також насичені та рослинні жири. Стало більше фруктів, салатів, кисломолочних продуктів.

Розробкою нових норм та поєднанням страв у меню займалися технологи.
Як тепер слід готувати їжу для школярів, а також рекомендації для різних вікових категорій можна побачити у спеціальних відеоуроках на сторінці компанії, яка надає послуги з харчування.

Компанія, що надає послуги з харчування, на постійному зв’язку з персоналом дитячих їдалень. Кажуть, готові консультувати як у режимі онлайн, так і в реальному часі.

Головні експерти з нового меню, звичайно, діти. Вони й куштували ці страви. До речі, вже вдруге за цей день. А потім поділилися враженнями.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com