В Україні діє державна програма, що мотивує тренуватися

Зробити зарядку на свіжому повітрі та ще й на професійному спортмайданчику! По всій країні, зокрема й у Дніпрі, у парках з’являються стенди з QR-кодами, які ведуть до відеоуроків фізкультури. А демонструють вправи відомі артисти, спортсмени та навіть президент. Як все це працює — наш Марко Ручка випробовував.

Ці яскраві лавочки у парку Шевченка дуже виділяються з поміж інших. Виявляється, їх встановили, аби мотивувати громадян до здорового способу життя. Поруч – стенди з QR-кодами, що ведуть до відеоуроків з тренувальними вправами. Їх проводять відомі українські артисти, співаки й чемпіони. Відтепер кожен охочий може займатися фізкультурою на свіжому повітрі й не думати, з чого почати. Випробовуємо цю програму разом з дніпровським спортсменом Максом.

Конкретно з цього стенду додаток пропонує розминати м’язи. Також індивідуально можна обрати рівень складності. Оскільки Макс регулярно тренується і займається змішаними єдиноборствами, то запропоновану зарядку хлопець комбінує з власними вправами. Віджимається з укладеннями від лавки, стрибає та прибігає до кросфіту. Спостерігаючи за цим дійством, розумію, що вправи доступні кожному.

Ось, наприклад особисто я із тих людей, котрим завжди щось заважає почати займатись спортом. Та проходячи повз ці лавочки, усвідомлюю, що час настав. Перші кроки вже зробив – QR-код просканував.

Та разом із Максом й Надією Дорофеєвою продовжили тренування вже на іншу групу м’язів. Додаток пропонує застосовувати для вправ усю навколишню інфраструктуру, яка місцями не в найкращому стані, тож треба бути обережними. У підсумку, програма корисна і доволі ефективна.

Якщо в парках ця програма діє більш поверхнево, то в спальних районах її осередок. Один з таких майданчиків на Бульварі Слави, 52. Тут ті ж QR-коди й багато універсальних тренажерів. Місцеві кажуть, майданчик з’явився ще в осени, й в нормальну погоду людей тут збирається чимало.

Взагалі таких локацій по всій Україні вже понад півтисячі. В області звели 86 майданчиків, близько чотири десятки з яких у Дніпрі. За статистикою, 73% українців не займаються спортом, бо немає безкоштовної сучасної інфраструктури. Власне це і стало поштовхом для держави.

Цьогоріч по всій країні планують побудувати близько 10 тисяч спортивних майданчиків. На Дніпропетровську область також чималі плани.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com