В області визначили майже 70 офіційних місць для святкування Водохрещення

19 січня в Україні відзначатимуть Водохреще, яке завершує цикл різдвяно-новорічних свят. За традицією, цього дня освячують воду, а також занурюються в ополонку з крижаною водою. Як при цьому не нашкодити здоров’ю, і чи будуть справжні хрещенські морози на Водохреще – рекомендації та прогнози від фахівців збирала Олена Петроченкова.

Цьогоріч в області визначили майже 70 офіційних місць для занурення. У Кривому Розі, Новомосковську та Кам’янському – їх по 4. У Дніпрі наймасовіші пірнання будуть на чотирьох локаціях. На Монастирському острові, в парках Сагайдак та Придніпровський і на озері, що на Червоному Камені. На відведених ділянках водолазна служба перевірила дно. Також там встановлять намети, де чергуватимуть медики та надзвичайники.

Медики радять купатися на Водохреще лише фізично підготованим людям. Перебувати у воді не довше 20 секунд. Перед занурюванням бажано розігрітися фізичними вправами і, в жодному разі, не можна підвищувати градус тіла спиртовмісними напоями.

Хрещенських морозів синоптики не обіцяють, хоча температура на Водохреще все ж таки знизиться до мінус п’яти. Але попереджають, що лід на водоймах не дуже міцний.

Церква називає свято Богоявленням, додаючи, що Водохреще – то більш народна назва. За її канонами, занурюватись у холодні водойми зовсім не обов’язково.

Але, якщо ви все ж таки вирішили пірнати в ополонку – напередодні варто порадитись зі своїм сімейним лікарем чи терапевтом. Аби занурення не зашкодило здоров’ю.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com